Jednoduchý recept

Makarony ve smetanové omáčce

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41135

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Gouda 45%
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
200 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek
200 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,010 kcal
Kilojoule 4 227kJ
24% Sacharidy 87 g
80% Tuky 60 g
49% Sodík 988 mg
53% Bílkoviny 30 g

Makarony ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s částí nasekané petrželky a rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy.

2

Zakysanou smetanu rozmícháme se smetanou ke šlehání, solí, prolisovaným česnekem a zbylou nasekanou petrželkou. Směs nalijeme na makarony a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept