Makarony ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41135 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 g | Špagety, Makarony |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
2 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 175,5mg |
Draslík | 485,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Špagety, Makarony, Strouhanka, Sůl, Sýr Gouda 45%, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s částí nasekané petrželky a rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. |
2 | Zakysanou smetanu rozmícháme se smetanou ke šlehání, solí, prolisovaným česnekem a zbylou nasekanou petrželkou. Směs nalijeme na makarony a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |