Šátečky s pórkem a italským sýrem Ricotta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šátečky s pórkem a italským sýrem Ricotta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41139 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
120 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo jihočeské |
120 g | Máslo tradiční |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
350 g | Pórek |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Ricotta |
250 g | Sýr sójový - Tofu |
10 plátek | Těsto filo |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 46,2mg |
Draslík | 375,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pažitka, Pepř bílý, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo jihočeské, Máslo tradiční, Pórek, Sýr sójový - Tofu, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šátečky s pórkem a italským sýrem Ricotta postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme, omyjeme a rozkrájíme podélně na polovinu, pak na kousky dlouhé 6-7 cm. Vzniknou nám tenké plátky. Očištěnou a omytou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Mladé špenátové listy omyjeme a pokrájíme na proužky. |
2 | V pánvi na rozpáleném másle zpěníme cibuli, přidáme špenát s pórkem, krátce ho orestujeme, pak dochutíme česnekem. Pod pokličkou dusíme 3 minuty. Odkryjeme pokličku a zeleninu smažíme několik minut do doby než se vyvaří tekutina. Zeleninu necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný sýr Tofu s Ricottou sýrem. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a drobně pokrájenou omytou pažitkou. |
3 | Na vál si rozložíme plátky těsta Filo. Jeden plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a zakryjeme ho druhým plátem těsta. Ostatní těsto než ho zpracujeme zakryjeme vlhkou utěrkou, aby nám neoschlo. Slepené pláty rozkrojíme na 3 dlouhé pruhy. Na spodní konec jednoho pruhu dáme lžíci pórkové náplně a spodní konec těsta přehneme přes náplň, že si utvoříme šáteček - trojúhelník. Rádýlkem ho odkrojíme od pruhu těsta. Okraje potřeme máslem a přitiskneme je k sobě. |
4 | Takto zpracujeme i ostatní šátečky. Položíme je na plech s pečícím papírem tak, že spojení těsta bude vespod. |
5 | Šátečky potřeme máslem a upečeme je dozlatova v předehřáté troubě na 190°C. Pečeme 25 min a podáváme je horké. |