Recept

Šátečky s pórkem a italským sýrem Ricotta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41139
Kategorie: Koláče

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
120 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máslo jihočeské
120 g Máslo tradiční
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
350 g Pórek
100 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
80 g Sýr Ricotta
250 g Sýr sójový - Tofu
10 plátek Těsto filo

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 724kJ
6% Sacharidy 20 g
80% Tuky 60 g
13% Sodík 261 mg
18% Bílkoviny 10 g

Šátečky s pórkem a italským sýrem Ricotta postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme, omyjeme a rozkrájíme podélně na polovinu, pak na kousky dlouhé 6-7 cm. Vzniknou nám tenké plátky. Očištěnou a omytou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Mladé špenátové listy omyjeme a pokrájíme na proužky.

2

V pánvi na rozpáleném másle zpěníme cibuli, přidáme špenát s pórkem, krátce ho orestujeme, pak dochutíme česnekem. Pod pokličkou dusíme 3 minuty. Odkryjeme pokličku a zeleninu smažíme několik minut do doby než se vyvaří tekutina. Zeleninu necháme vychladnout. Přimícháme nastrouhaný sýr Tofu s Ricottou sýrem. Směs ochutíme solí, bílým pepřem a drobně pokrájenou omytou pažitkou.

3

Na vál si rozložíme plátky těsta Filo. Jeden plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a zakryjeme ho druhým plátem těsta. Ostatní těsto než ho zpracujeme zakryjeme vlhkou utěrkou, aby nám neoschlo. Slepené pláty rozkrojíme na 3 dlouhé pruhy. Na spodní konec jednoho pruhu dáme lžíci pórkové náplně a spodní konec těsta přehneme přes náplň, že si utvoříme šáteček - trojúhelník. Rádýlkem ho odkrojíme od pruhu těsta. Okraje potřeme máslem a přitiskneme je k sobě.

4

Takto zpracujeme i ostatní šátečky. Položíme je na plech s pečícím papírem tak, že spojení těsta bude vespod.

5

Šátečky potřeme máslem a upečeme je dozlatova v předehřáté troubě na 190°C. Pečeme 25 min a podáváme je horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept