Sladcí ježci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladcí ježci
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4114 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
15 ks | Mandle |
300 g | Marmeláda borůvková |
5 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 162,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 114,1mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 49,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Olej stolní, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda borůvková, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladcí ježci postup přípravy receptu:
1 | Žloutky, cukr, olej a vodu vyšleháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme tuhý sníh. |
2 | Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu na dort a hrnec vyložíme pečícím papírem, nalijeme do nich těsto a upečeme. |
3 | Vychladlý korpus rozkrojíme, natřeme marmeládou a slepíme. |
4 | Z vrchu také potřeme marmeládou. |
5 | Odkrojíme dvě části boční korpusu a z nich odkrojíme dvě menší části. Odkrojené části dáme na střední díl, menší části dáme mezi boční pláty. Rukama stlačíme, aby držely pohromadě - máme tvar ježka. To samé uděláme i s korpusem z hrnce. |
6 | Šlehačky a větší polovinu nastrouhané čokolády přivedeme k varu, poté vychladíme. |
7 | Ve vodní lázni rozehřejeme zbytek čokolády a tuk a zdobíme. |