Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 41141

Ingredience

100 g Cibule
1 kg Kuře
125 g Meruňky
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Rýže jasmínová
1 špetka Sůl
150 g Zeleninová směs jarní - mražená
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 784 kcal
Kilojoule 3 279kJ
10% Sacharidy 35 g
65% Tuky 48 g
12% Sodík 235 mg
90% Bílkoviny 51 g

Pilaf s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na kostičky. Obrané kosti vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme zeleninu, následně přibližně hodinu a půl vaříme na mírném ohni. Vývar proté scedíme a kosti i zeleninu vyhodíme.

2

Ve wok pánvi rozpustíme máslo, vložíme kuře, lehce osmahneme. Přidáme cibulku, špetku soli, pepře a ještě chvilku ponecháme na mírném ohni. Poté přendáme do hrnce, přidáme zázvor, 125 ml vývaru, rozpálíme plotnu na nejvyšší teplotu a přivedeme do varu. Za občasného míchání vaříme, dokud zázvor nezměkne. Přidáme meruňky. Ve 250 ml vývaru připravíme rýži. Přiklopíme pokličkou, opět přivedeme k varu a vaříme do měkka. Pak už jen smícháme rýži spolu s kuřecí směsí a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo meruňěk můžeme přidat rozinky. V době vaření je započtena i příprava vývaru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept