Pilaf s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 195 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilaf s kuřetem
Celkový čas: | 195 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41141 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
100 g | Cibule |
1 kg | Kuře |
50 g | Máslo čerstvé |
125 g | Meruňky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Rýže jasmínová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
150 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 606,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Meruňky, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rýže jasmínová, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilaf s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme kůže, vykostíme a pokrájíme na kostičky. Obrané kosti vložíme do hrnce, zalijeme litrem vody, přidáme zeleninu, následně přibližně hodinu a půl vaříme na mírném ohni. Vývar proté scedíme a kosti i zeleninu vyhodíme. |
2 | Ve wok pánvi rozpustíme máslo, vložíme kuře, lehce osmahneme. Přidáme cibulku, špetku soli, pepře a ještě chvilku ponecháme na mírném ohni. Poté přendáme do hrnce, přidáme zázvor, 125 ml vývaru, rozpálíme plotnu na nejvyšší teplotu a přivedeme do varu. Za občasného míchání vaříme, dokud zázvor nezměkne. Přidáme meruňky. Ve 250 ml vývaru připravíme rýži. Přiklopíme pokličkou, opět přivedeme k varu a vaříme do měkka. Pak už jen smícháme rýži spolu s kuřecí směsí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Místo meruňěk můžeme přidat rozinky. V době vaření je započtena i příprava vývaru.