Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41143

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Hrášek v mírně slaném nálevu
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
800 g Treska aljašská
1 l Voda pitná
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
2% Sacharidy 8 g
2% Tuky 1 g
14% Sodík 272 mg
69% Bílkoviny 39 g

Frikasé z tresky postup přípravy receptu:

1

Tresku očistíme, umyjeme, v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Rybu vyjmeme z hrnce a vývar zachováme k dalšímu použití.

2

V hrnci rozpálíme máslo, restujeme na něm nasekanou petrželovou nať, přidáme mouku, zamícháme, zalijeme vínem, přidáme na kostky nakrájenou tresku a vyvaříme víno. Když je víno vypařené, zalijeme vývarem, ve kterém jsme vařili rybu, hrášek scedíme a vsypeme do vařící se směsi. Na závěr vaření dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Frikasé podáváme teplé, vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept