Jednoduchý recept

Makarony s marinovaným ovčím sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41144
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
4 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Majoránka
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Špagety, Makarony
2 kávová lžička Sůl
250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 942kJ
21% Sacharidy 77 g
40% Tuky 30 g
22% Sodík 436 mg
54% Bílkoviny 30 g

Makarony s marinovaným ovčím sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené lístky bazalky, petrželky a majoránky najemno nasekáme. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek, sůl, pepř a cayenský pepř.

2

Ovčí sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s bylinkovým olejem. Necháme asi 20 minut odležet.

3

Makarony uvaříme v mírně osolené vodě s trochou oleje, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

4

Uvařené makarony upravíme na talíře a poklademe marinovaným sýrem.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i s mozzarellou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept