Recept

Makarony s mečounem a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41145

Ingredience

1 ks Chilli paprička
300 g Filé z mečouna
6 ks Máta
4 polévková lžíce Olej olivový
400 g Rajčata
60 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
100 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
400 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 634kJ
23% Sacharidy 83 g
20% Tuky 15 g
20% Sodík 398 mg
62% Bílkoviny 35 g

Makarony s mečounem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, na každém nakrojíme křížek. Takto připravená rajčata spaříme horkou vodou, vykrojíme zelené okolí stopky a oloupeme. Rajčata následně rozkrojíme, zbavíme jadýrek, dužinu pokrájíme na kostičky.

2

Oloupeme česnek. Na pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme do něj celý stroužek a osmažíme ho do zlatova. K česneku přidáme nakrájená rajčata, podlijeme vínem a necháme zhoustnout.

3

Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadýrek a opláchneme, mátu opláchneme, osušíme a spolu s papričkami nakrájíme na nudličky. Přidáme k rajčatům.

4

Omyjeme a osušíme filety mečouna, rozkrájíme na nudličky a vložíme na pánev k rajčatům. Vše dusíme na mírném ohni přibližně 10 minut, poté vyjmeme stroužek česneku.

5

Makarony uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme dobře okapat. Okapané těstoviny vsypeme na pánev k rybě.

6

Směs na pánvi opatrně promícháme, přibližně minutu povaříme. Nahřejeme talíře, nastrouháme Parmezán. Těstoviny upravujeme na talíře, sypeme sýrem a zdobíme čerstvou mátou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pro přípravu tohoto pokrmu můžeme použít místo mečouna i jinou rybu s pevným masem, např. lososa nebo tuňáka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept