Makarony s Nivou a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s Nivou a bazalkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 41146 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Špagety, Makarony |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 68,3mg |
Draslík | 429,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej rostlinný, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s Nivou a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu vodu s trochou oleje a soli. Vsypeme makarony, promícháme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme. |
2 | Do horkých makaronů nahrubo nastrouháme Nivu, vmícháme nasekanou petrželku, nasekanou bazalku a nakonec pokrm zjemníme máslem. |
3 | Upravíme na talíře a ihned podáváme. |