Bílé zelí s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílé zelí s kuřetem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41148 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 603,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 150,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bílé zelí s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Z bílého zelí odstraníme vrchní listy a košťál, omyjeme, nasekáme na drobné nudličky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet se špetkou soli a zelí v hrnci povaříme. V průběhu vaření přidáme do zelí med. |
2 | Na pánvi poté rozpálíme olej a vložíme kuře, které 15 minut smažíme, dokud není do zlatova. Poté na talíře rozdělíme zelí a kuře nakrájíme na plátky. Rozdělíme rovnoměrně na talíře se zelím. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Můžeme před podáváním posypat strouhanými oříšky, případně podávat s dušenou zeleninou.