Ředkvičkový salát s pórkem a okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkový salát s pórkem a okurkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41150 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
8 ks | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 458,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Okurka salátová, Ředkvička, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičkový salát s pórkem a okurkou postup přípravy receptu:
1 | Omyté ředkvičky a oloupanou salátovou okurku nakrájíme na plátky, očištěný pórek nakrájíme na kolečka. |
2 | Nakrájenou zeleninu promícháme v míse a opepříme. |
3 | Vodu smícháme se solí, cukrem a octem. Zálivkou přelijeme salát a nakonec zakapeme trochou oleje. |