Recept

Penne s rajčatovo tuňákovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 41151
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička sušená
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Kapary
3 polévková lžíce Olej stolní
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Penne
150 g Tuňák ve vlastní šťávě
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 617kJ
30% Sacharidy 108 g
13% Tuky 10 g
17% Sodík 349 mg
53% Bílkoviny 30 g

Penne s rajčatovo tuňákovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Připravíme cibuli a česnek. Obojí oloupeme a nakrájíme nadrobno. Chilli papričky pokrájíme na jemno. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm do zlatova cibuli, přidáme česnek a chilli papričky, vše podusíme.

2

Na pánev přidáme rajčata i se šťávou, bez pokličky povaříme přibližně 10 minut. Část tekutiny necháme vyvařit. Vypeckujeme olivy, kapary necháme okapat. Obojí přidáme na pánev do omáčky, ochutíme solí, pepřem a cukrem.

3

Opláchneme petrželku, osušíme ji a na jemno nasekáme. Otevřeme konzervu tuňáka, rybu vyjmeme, necháme okapat. Vidličkou ji rozdělíme na větší kousky. Na talíře připravíme uvařené těstoviny. Před podáváním vmícháme tuňáka a petrželku do omáčky, těstoviny jí přelijeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept