Snídaně po anglicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Snídaně po anglicku
Snídaně po anglicku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41154 |
Ingredience
4 plátek | Anglická slanina |
3 ks | Bavorská grilovací klobása |
2 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
0,5 kávová lžička | Ocet jablečný |
6 kávová lžička | Olej olivový |
16 ks | Rajčata Cherry |
2 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 246,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 283,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb pšeničný (bílý), Ocet jablečný, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bavorská grilovací klobása nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Snídaně po anglicku postup přípravy receptu:
1 | Asi 10 minut grilujeme malé vepřové grilovací klobásky na rozpáleném grilu. Připravíme hluboký hrnec se širokým dnem a malý rendlík. Obojí naplníme vodou a přivedeme k varu. |
2 | Do malého rendlíku, naplněného vodou ze tří čtvrtin, ponoříme na 30 vteřin biovejce i se skořápkou, poté je vyjmeme a vyklepneme. Do většího hrnce přidáme jablečný ocet a varečkou uděláme vír, do kterého pomalu vlijeme vejce. Začne-li se voda vařit, stáhneme hrnec z ohně, zakryjeme a po třech minutách vejce vyjmeme. Vložíme ho do teplé vody a necháme tam do doby, než připravíme druhé vejce. |
3 | Plátky světlého chleba potřeme 3 lžičkami oleje a opečeme. Na plech vyložený alobalem klademe rajčátka na větvičce, slaninu a houby, které jsme potřeli zbylým olejem. Vše potom grilujeme 3 - 4 minuty. |
4 | Máme-li vše hotové, naaranžujeme na talíř. |
Poznámka
Servírujeme teplé.