Jednoduchý recept

Snídaně po anglicku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 41154

Ingredience

4 plátek Anglická slanina
3 ks Bavorská grilovací klobása
2 plátek Chléb pšeničný (bílý)
0,5 kávová lžička Ocet jablečný
6 kávová lžička Olej olivový
16 ks Rajčata Cherry
2 ks Vejce slepičí
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 123kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 156 mg
44% Bílkoviny 25 g

Snídaně po anglicku postup přípravy receptu:

1

Asi 10 minut grilujeme malé vepřové grilovací klobásky na rozpáleném grilu. Připravíme hluboký hrnec se širokým dnem a malý rendlík. Obojí naplníme vodou a přivedeme k varu.

2

Do malého rendlíku, naplněného vodou ze tří čtvrtin, ponoříme na 30 vteřin biovejce i se skořápkou, poté je vyjmeme a vyklepneme. Do většího hrnce přidáme jablečný ocet a varečkou uděláme vír, do kterého pomalu vlijeme vejce. Začne-li se voda vařit, stáhneme hrnec z ohně, zakryjeme a po třech minutách vejce vyjmeme. Vložíme ho do teplé vody a necháme tam do doby, než připravíme druhé vejce.

3

Plátky světlého chleba potřeme 3 lžičkami oleje a opečeme. Na plech vyložený alobalem klademe rajčátka na větvičce, slaninu a houby, které jsme potřeli zbylým olejem. Vše potom grilujeme 3 - 4 minuty.

4

Máme-li vše hotové, naaranžujeme na talíř.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept