Recept

Česká hrachovka s párkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 41156

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
400 g Hrách žlutý předvařený
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový květ
2,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Párky Frankfurtské
1 špetka Sůl
1,5 l Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 316kJ
19% Sacharidy 69 g
173% Tuky 130 g
91% Sodík 2 g
58% Bílkoviny 33 g

Česká hrachovka s párkem postup přípravy receptu:

1

Cibuli a mrkev pokrájíme na větší kousky, česnek oloupeme, stonek řapíkatého celeru pokrájíme, vše nasekáme v robotu. Na středním ohni pak směsku osmahneme, aby zelenina byla měkká, ale ne hnědá, to znamená přibližně 5 - 10 minut. Přidáme mletý muškátový květ, promícháme, přidáme žlutý předvařený hrách a znovu dobře promícháme. Pak přilijeme drůbeží nebo zeleninový vývar, přihodíme bobkové listy a opět přivedeme k varu. Ztlumíme oheň, hrnec přikryjeme a vaříme, dokud není hrách měkký a polévka hustá, přibližně hodinu. Není-li hrách ještě měkký, ale polévka už zhoustla, zředíme ji vývarem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec v polévce prohřejeme nakrájené frankfurtské párky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept