Jednoduchý recept

Hovězí jazyk pečený na slanině

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41160

Ingredience

50 g Celer bulvový
300 g Chléb konzumní
60 g Cibule
600 g Hovězí jazyk
120 g Hořčice
50 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
50 g Petržel kořen
15 g Sardelová pasta
60 g Slanina vepřová
40 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 036kJ
10% Sacharidy 36 g
62% Tuky 46 g
19% Sodík 385 mg
40% Bílkoviny 22 g

Hovězí jazyk pečený na slanině postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk uvaříme do měkka. Doba vaření jazyku je přibližně hodina. Uvařený jazyk oloupeme, odřízneme blanky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, očištěnou mrkev, petržel, a celer nastrouháme nahrubo. Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou, potřeme jím maso.

2

V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a zeleninu, orestujeme, přiložíme jazyk, podlijeme vývarem z jazyka, posypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.

3

Hotový jazyk nakrájíme na plátky, podáváme s chlebem a hořčicí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept