Hovězí jazyk pečený na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk pečený na slanině
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41160 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
300 g | Chléb konzumní |
60 g | Cibule |
120 g | Hořčice |
600 g | Hovězí jazyk |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
50 g | Petržel kořen |
15 g | Sardelová pasta |
60 g | Slanina vepřová |
40 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 99,8mg |
Draslík | 424,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí jazyk, Petržel kořen, Slanina vepřová, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk pečený na slanině postup přípravy receptu:
1 | Hovězí jazyk uvaříme do měkka. Doba vaření jazyku je přibližně hodina. Uvařený jazyk oloupeme, odřízneme blanky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, očištěnou mrkev, petržel, a celer nastrouháme nahrubo. Změklé máslo smícháme se sardelovou pastou, potřeme jím maso. |
2 | V pekáčku rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a zeleninu, orestujeme, přiložíme jazyk, podlijeme vývarem z jazyka, posypeme strouhankou a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut. |
3 | Hotový jazyk nakrájíme na plátky, podáváme s chlebem a hořčicí. |
Poznámka
Servírujeme teplé.