Piškotová bomba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová bomba
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41162 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Džem rybízový |
400 g | Kompot broskvový |
30 g | Mandle |
300 ml | Mléko polotučné |
120 g | Piškoty cukrářské |
75 ml | Sherry brandy |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Sušenky Club - máslové |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 217,1mg |
Draslík | 109,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Mandle, Piškoty cukrářské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Kompot broskvový, Mléko polotučné, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Sušenky Club - máslové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová bomba postup přípravy receptu:
1 | Slijeme broskve a schováme šťávu. Broskve pokrájíme na menší kousky, odložíme stranou. |
2 | Piškoty slepíme po dvou rybízovým džemem. Dno hlubší mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch dáme broskve a sušenky. Postříkáme sherry |
3 | a broskvovou šťávou, necháme nasáknout a připravíme pudink. |
4 | Smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou moučku. Ohřejeme mléko a nalijeme do něho žloutkovou směs. Za stálého míchání zvolna vaříme, až pudink zhoustne. Zakryjeme jej na povrchu fólií, aby se neutvořil škraloup, necháme trochu zchladnout. |
5 | Pudink nalijeme na piškoty, sušenky a broskve na míse. Přikryjeme fólií, necháme vychladit. |
6 | Šlehačku ušleháme dohusta a rozetřeme ji na pudink. Posypeme mandlemi, podáváme vychlazené. |
Poznámka
Servírujeme studené.