Recept

Řecké šátečky s hrozinkami a sýrovým krémem

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 41166

Ingredience

náplň
4 ks Cibulka jarní
100 g Hrozinky
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Lučina - termizovaný
20 g Sýr matador smetanový
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná
150 g Zelí hlávkové bílé
těsto
10 plátek Těsto filo
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Sezam - semena
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
5% Sacharidy 16 g
244% Tuky 183 g
7% Sodík 145 mg
20% Bílkoviny 11 g

Řecké šátečky s hrozinkami a sýrovým krémem postup přípravy receptu:

1

Tavený smetanový sýr, sýr Lučinu, smetanu, 2 lžíce kukuřičného škrobu, sůl a bílý pepř dáme do mísy a směs vyšleháme do lehkého krému. Omyjeme zlaté hrozinky a necháme je okapat, pak je zamícháme do krému. Listy sladkého zelí omyjeme a spaříme horkou vodou, pak vykrojíme tvrdý střed, listy poskládáme na sebe a nakrájíme na pruhy široké asi 3-4 cm.

2

Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme nadrobno. V pánvi na rozpáleném másle cibulku zpěníme.

3

Na vál si rozložíme plátky těsta Filo. Jeden plát těsta potřeme rozpuštěným máslem a zakryjeme ho druhým plátem těsta. Ostatní těsto než ho zpracujeme zakryjeme vlhkou utěrkou, aby nám neoschlo. Slepené pláty rozkrojíme na 3 dlouhé pruhy.

4

Na spodní konec jednoho pruhu dáme lžíci několik plátků zelného listu, na ně položíme lžíci cibule a lžíci sýrového krému. Spodní konec těsta přehneme přes náplň tak, že si utvoříme šáteček. Rádýlkem ho odkrojíme od pruhu těsta. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a přitiskneme je k sobě.

5

Takto zpracujeme i ostatní šátečky. Položíme je na plech s pečícím papírem tak, že spojení těsta bude vespod.

6

Šátečky potřeme zbylým máslem, posypeme sezamovými semínky a upečeme je v předehřáté troubě na 190°C. Pečeme je 15-20 minut dozlatova a podáváme ihned horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept