Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Cikánský tokáň 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41167
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
20 g Mouka pšeničná hladká
20 g Paprika mletá sladká
200 g Paprika zelená
6 g Pepř černý mletý
100 g Rajčata
100 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
9 g Sůl
500 g Vepřová kýta
6 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 431kJ
3% Sacharidy 10 g
33% Tuky 25 g
39% Sodík 774 mg
36% Bílkoviny 20 g
Cikánský tokáň

Cikánský tokáň postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na vypečeném tuku následně osmažíme cibuli nadrobno. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit, na základ vložíme na nudličky, pokrájené vepřové maso, orestujeme, podlijeme a zakryté zvolna dusíme. Po troškách podléváme vodou. Když je maso poloměkké, přihodíme na nudličky rozkrájenou papriku, dodusíme.

2

Nakonec přidáme nakrájená rajčata a necháme je rozvařit. Pokrm osolíme, opepříme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou, krátce povaříme do zhoustnutí.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Cikánský tokáň
Tokáň byl vynikající. Moc jsme si pochutnali. Dala jsem místo zelené papriky červenou a přidala lžičku koření Divočina. Super recept blink.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept