Pomazánka z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z červené řepy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41171 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
400 g | Červená řepa |
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
10 g | Kopr čerstvý |
150 g | Losos uzený |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
150 g | Sýr veselá kráva s nivou |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 12,2mg |
Draslík | 277,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 931,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Chilli paprička sušená, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos uzený, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr veselá kráva s nivou mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Miniaturní červenou řepu vložíme do hrnce s vodou a uvaříme ji do měkka, vaříme přibližně 20 - 30 minut. Potom ji scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. |
2 | Sýr rozmixujeme spolu se smetanou, zelenou paprikou, chilli papričkou a přidáme do misky k řepě, kam přidáme i nadrobno nasekaného lososa, pokapeme citrónovou šťávou z 1 ks citrónu, nasekanou petrželovou nať, rozsekaný kopr, vše vařečkou promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a dáme do ledničky odležet. |
Poznámka
Servírujeme studené. Veku nakrájíme na krájíce, potřeme je pomazánkou, ozdobíme plátkem rajčata a plátkem červené kapie.