Recept

Pizzové kapsy s artyčoky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 41172
Kategorie: Pizza

Ingredience

kynuté těsto na pizzu
1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
2,3 dl Voda pitná
sýrová náplň
90 g Artyčoky sterilované
90 g Mozzarela na pizzu 40%
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
85 g Šunka lázeňská
50 g Sýr Niva (Rokfór)
200 g Sýr Ricotta

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 902kJ
27% Sacharidy 97 g
20% Tuky 15 g
50% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Pizzové kapsy s artyčoky postup přípravy receptu:

1

Připravíme kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky se lžičkou soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2,3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, potom přidáme lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.

2

Na náplň vložíme do druhé mísy sýr Ricottu, nakrájený sýr Mozzarelu, nastrouhaný sýr Nivu. Přidáme lázeňskou šunku, nakrájenou na tenké nudličky, bílý pepř, sůl. Omyjeme a velmi drobně posekáme petrželku. Vše dobře promícháme. Nakládaná srdíčka artyčoků scedíme, okapaná a pokrájená pak vmícháme do sýrového krému.

3

Vykynuté těsto na pomoučněném válu rozdělíme na 4 díly. Z každého uhněteme bochánek, pod utěrkou necháme vykynout (10 - 15 minut). Pak vyválíme placky, silné 3 - 4 mm o průměru přibližně 15 - 17 cm.

4

Náplň rozdělíme také na 4 díly. Na polovinu každé placky položíme náplň, těsto v polovině přehneme, okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla.

5

Pizzové kapsy položíme na na plech vyložený pečicím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme do zlatova 30 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept