Pizzové kapsy s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizzové kapsy s artyčoky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 41172 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
kynuté těsto na pizzu | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
2,3 dl | Voda pitná |
sýrová náplň | |
90 g | Artyčoky sterilované |
90 g | Mozzarela na pizzu 40% |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
85 g | Šunka lázeňská |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
200 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 34,9mg |
Draslík | 352,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Artyčoky sterilované, Pepř bílý, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Mozzarela na pizzu 40%, Petržel - nať, Šunka lázeňská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizzové kapsy s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky se lžičkou soli, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2,3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, potom přidáme lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout. |
2 | Na náplň vložíme do druhé mísy sýr Ricottu, nakrájený sýr Mozzarelu, nastrouhaný sýr Nivu. Přidáme lázeňskou šunku, nakrájenou na tenké nudličky, bílý pepř, sůl. Omyjeme a velmi drobně posekáme petrželku. Vše dobře promícháme. Nakládaná srdíčka artyčoků scedíme, okapaná a pokrájená pak vmícháme do sýrového krému. |
3 | Vykynuté těsto na pomoučněném válu rozdělíme na 4 díly. Z každého uhněteme bochánek, pod utěrkou necháme vykynout (10 - 15 minut). Pak vyválíme placky, silné 3 - 4 mm o průměru přibližně 15 - 17 cm. |
4 | Náplň rozdělíme také na 4 díly. Na polovinu každé placky položíme náplň, těsto v polovině přehneme, okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla. |
5 | Pizzové kapsy položíme na na plech vyložený pečicím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme do zlatova 30 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.