Velikonoční vajíčkový salát se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční vajíčkový salát se žampiony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 41174 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Rajčata |
150 g | Ředkvička |
1 ks | Salát hlávkový |
6 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žampiony čerstvé |
Na zálivku | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
150 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 450,5mg |
Draslík | 371,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 592,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Ředkvička, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Hořčice plnotučná, Jogurt bílý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční vajíčkový salát se žampiony postup přípravy receptu:
1 | V misce našleháme jogurt se smetanou a olejem. Vmícháme hořčici, cukr a podle chuti sůl a pepř. Zálivku necháme vychladit. |
2 | Do servírovací mísy vsypeme na proužky nakrájený salát, na dílky nakrájené rajče, plátky žampionů a na kolečka nakrájené ředkvičky. Vše zlehka promícháme. |
3 | Každou porci salátu ozdobíme osminkami natvrdo uvařených vajec a přelijeme zálivkou. |
Poznámka
Vejce natvrdo uvaříme předem.