Recept

Pirohy z kynutého těsta se sušenými rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 41176
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Náplň
1 polévková lžíce Bazalka
90 g Mozzarella
90 g Rajčata sušená sterilovaná
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
200 g Sýr Almette
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
Kynuté těsto
1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
2 kávová lžička Kmín celý
500 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2,3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 236kJ
28% Sacharidy 101 g
39% Tuky 29 g
35% Sodík 693 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pirohy z kynutého těsta se sušenými rajčaty postup přípravy receptu:

1

Připravíme si náplň. Bazalku omyjeme a lístky drobně nakrájíme. Do mísy dáme sýr Almette, drobně nakrájený sýr Mozarellu, nastrouhaný Eidam sýr a 0.5 dl smetany a bazalku. Krém vyšleháme elektrickou metlou. Sušená nakládaná rajčata pokrájíme na malé kousky. Vše dobře promícháme. Dáme na 20 minut do chladničky.

2

Připravíme si kynuté těsto: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.

3

Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 8 dílů. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky, silné 3 mm a o průměru přibližně 10-12 cm .

4

Náplň rozdělíme na 8 díly. Na polovinu každé placky poklademe náplň. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby nám náplň nevytekla.

5

Pirohy položíme na na plech vyložený pečícím papírem tak, že spojené okraje budou nahoře. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem. Nůžkami na dvou místech těsto nepatrně (5 mm) zastřihneme.

6

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 230°C dozlatova 15-20 minut. Pirohy podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept