Jednoduchý recept

Vaječná omeleta v italském stylu - frittata

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 41180

Ingredience

1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sýr Feta
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 hrst Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 323 kcal
Kilojoule 1 352kJ
1% Sacharidy 3 g
37% Tuky 28 g
19% Sodík 387 mg
31% Bílkoviny 17 g

Vaječná omeleta v italském stylu - frittata postup přípravy receptu:

1

Vejce a smetanu lehce prošleháme, kousky žloutků nevadí, takže nemusíme vejce příliš prošlehávat. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrobený sýr feta a mladý špenát. Vlijeme do rozehřátého olivového oleje a 2 minuty opékáme. Pak pánev s omeletou vložíme pod gril, aby zezlátla i shora. Podáváme nakrájenou na díly.

Poznámka

Místo sýru feta můžeme použít parmazán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept