Vaječná omeleta v italském stylu - frittata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná omeleta v italském stylu - frittata
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41180 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 hrst | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 538,7mg |
Draslík | 193,9mg |
Vláknina | 346,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná omeleta v italském stylu - frittata postup přípravy receptu:
1 | Vejce a smetanu lehce prošleháme, kousky žloutků nevadí, takže nemusíme vejce příliš prošlehávat. Osolíme, opepříme, přidáme rozdrobený sýr feta a mladý špenát. Vlijeme do rozehřátého olivového oleje a 2 minuty opékáme. Pak pánev s omeletou vložíme pod gril, aby zezlátla i shora. Podáváme nakrájenou na díly. |
Poznámka
Místo sýru feta můžeme použít parmazán.