Recept

Koláče z pizzového těsta se sýrem a uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 41181

Ingredience

Kynuté těsto
1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
2,3 dl Voda pitná
Sýrová náplň
50 g Olivy zelené
50 g Olivy černé
1 kávová lžička Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř bílý
180 g Sýr Brynza
150 g Sýr tavený smetanový
4 polévková lžíce Sýr Čedar
180 g Uzené maso vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,067 kcal
Kilojoule 4 466kJ
26% Sacharidy 94 g
81% Tuky 60 g
42% Sodík 844 mg
59% Bílkoviny 33 g

Koláče z pizzového těsta se sýrem a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si kynuté těsto na pizzu: do mísy nasypeme 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme vykynout.

2

Na přípravu náplně si připravíme 3 druhy sýru: sýr Brynzu, tavený smetanový sýr a nastrouhaný sýr Čedar. Vařené libové uzené maso pomeleme nahrubo na masovém mlýnku. Vše dáme do mísy, přidáme bílý pepř, mletou červenou papriku a vyšleháme lehký krém.

3

Nakládané zelené a černé olivy pokrájíme na plátky a vše dobře promícháme.

4

Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky, silné 3 -4 mm a o průměru přibližně 15 - 17 cm.

5

Náplň rozdělíme na 4 díly. Na polovinu každé placky poklademe náplň. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby nám náplň nevytekla.

6

Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept