Slané koláče s pancettou, žampiony a sýrový krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané koláče s pancettou, žampiony a sýrový krémem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 41185 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Pancetta |
kynuté těsto | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Sůl |
2,3 dl | Voda pitná |
sýrová náplň | |
2 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 g | Mozzarella |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl mořská |
200 g | Sýr Almette |
150 g | Sýr smetanový tavený 45% |
ochucený kečup | |
2 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 29g |
Draslík | 717,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 116,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Mozzarella, Rajčata, Česnek, Oregano sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pancetta, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Sýr Almette, Sýr smetanový tavený 45%, Kečup, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané koláče s pancettou, žampiony a sýrový krémem postup přípravy receptu:
1 | Na kynuté těsto nasypeme do mísy 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme vykynout. |
2 | Připravíme sýrový krém. Do mísy dáme smetanový sýr, termizovaný sýrový krém Almette a na kostičky pokrájený sýr Mozzarella. Omyjeme čerstvý kopr a drobně pokrájíme. Sýry promícháme s koprem a pepřem 4 barev. |
3 | V misce vymícháme 3 lžíce kečupu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1 lžicí olivového oleje a 1 lžičkou oregana. |
4 | Cherry rajčata omyjeme, rozkrájíme na poloviny a v míse je promícháme s mořskou solí, černým pepřem a 2 špetkami cukru. |
5 | Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (asi 10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky silné 3-4 mm a o průměru přibližně 15-17 cm. |
6 | Náplň rozdělíme na 4 díly. Každou potřeme ochuceným kečupem, na polovinu placky položíme plátek pancetty, na ně dáme 2 lžíce sýrové náplně, 5 polovin cherry rajčat a ty přikryjeme plátkem pancetty. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla. |
7 | Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou, potřeme ochuceným kečupem a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé. |
Poznámka
Pancetta je jedna z několika typů tvrzeného italského vepřového masa- slaniny. Je vyrobena z vepřového bůčku, který má všechno libové (prorostlé) maso na jedné straně a bohatou část tuku na straně druhé.