Recept

Slané koláče s pancettou, žampiony a sýrový krémem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 41185

Ingredience

200 g Pancetta
kynuté těsto
1 špetka Cukr krupice
30 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Sůl
2,3 dl Voda pitná
sýrová náplň
2 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Mozzarella
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 špetka Pepř černý mletý
10 ks Rajčata
200 g Sýr Almette
150 g Sýr smetanový tavený 45%
2 špetka Sůl mořská
ochucený kečup
3 polévková lžíce Kečup
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,045 kcal
Kilojoule 4 372kJ
31% Sacharidy 111 g
68% Tuky 51 g
69% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Slané koláče s pancettou, žampiony a sýrový krémem postup přípravy receptu:

1

Na kynuté těsto nasypeme do mísy 500 g hladké mouky s 1 lžičkou soli, uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice. Posypeme je špetkou cukru, kvasnice zalijeme 2.3 dl teplé vody. Necháme vzejít kvásek, pak přidáme 1 lžíci olivového oleje. Vše promícháme a důkladně těsto prohněteme. Těsto by mělo být tužší, ale vláčné. Zakryjeme je čistou utěrkou a necháme vykynout.

2

Připravíme sýrový krém. Do mísy dáme smetanový sýr, termizovaný sýrový krém Almette a na kostičky pokrájený sýr Mozzarella. Omyjeme čerstvý kopr a drobně pokrájíme. Sýry promícháme s koprem a pepřem 4 barev.

3

V misce vymícháme 3 lžíce kečupu s 2 prolisovanými stroužky česneku, 1 lžicí olivového oleje a 1 lžičkou oregana.

4

Cherry rajčata omyjeme, rozkrájíme na poloviny a v míse je promícháme s mořskou solí, černým pepřem a 2 špetkami cukru.

5

Vykynuté těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly. Z každého znovu uhněteme bochánek, pod utěrkou je necháme znovu vykynout (asi 10-15 minut). Pak z nich vyválíme placky silné 3-4 mm a o průměru přibližně 15-17 cm.

6

Náplň rozdělíme na 4 díly. Každou potřeme ochuceným kečupem, na polovinu placky položíme plátek pancetty, na ně dáme 2 lžíce sýrové náplně, 5 polovin cherry rajčat a ty přikryjeme plátkem pancetty. Těsto v polovině přehneme a okraje k sobě dobře přitiskneme a ozdobně je ohneme, aby náplň nevytekla.

7

Pizzové kapsy položíme na plech vyložený pečícím papírem. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou, potřeme ochuceným kečupem a dáme do předem vyhřáté trouby na 230°C péct. Pečeme dozlatova 30 minut. Podáváme je teplé.

Poznámka

Pancetta je jedna z několika typů tvrzeného italského vepřového masa- slaniny. Je vyrobena z vepřového bůčku, který má všechno libové (prorostlé) maso na jedné straně a bohatou část tuku na straně druhé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept