Jednoduchý recept

Řeznický tokáň

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41186
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 g Majoránka
200 g Okurky nakládané
20 g Paprika mletá sladká
6 g Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
8 g Sůl
500 g Vepřová plec
2 dl Víno bílé
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
3% Sacharidy 12 g
50% Tuky 37 g
84% Sodík 2 g
46% Bílkoviny 26 g

Řeznický tokáň postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na tuku z ní osmahneme cibuli nadrobno, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a papriku, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme maso nakrájené na nudličky a orestujeme. Přidáme protlak, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme asi 40 minut. Podléváme střídavě vínem a vodou pokaždé, když se šťáva vydusí. Když je maso měkké dochutíme solí a pepřem a přidáme na nudličky nakrájené nakládané okurky a prohřejeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept