Kuřecí prsní řízky teriyaki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsní řízky teriyaki
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 41187 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Kuřecí prsa |
Marináda Teriyaki | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Cukr hroznový (glukóza) |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
110 ml | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Rajčatová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 475,6mg |
Vláknina | 78,5mg |
Vitamín A | 52,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Cukr hroznový (glukóza), Omáčka sójová, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsní řízky teriyaki postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky dáme do porcelánové misky a zalijeme 120 ml marinádou teriyaki. Teriyaki marináda : Hroznový cukr, sojovou omáčku, vinný červený ocet, prolisovaný česnek a rajčatovou šťávu smícháme dohromady. A necháme marinovat asi tak 30 minut. |
2 | Rozpálíme si gril a položíme na něj pečící papír. |
3 | Řízky vložíme na gril a opékáme dozlatova z každé strany asi 3 minuty, během grilování potíráme marinádou. |