Steak T-bone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak T-bone
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 14 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 41191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Steaky T- bone | |
---|---|
2 kávová lžička | Česnek |
620 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Česnekové máslo | |
1 kávová lžička | Česnek |
65 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 kávová lžička | Šťáva citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 107,9mg |
Draslík | 512,2mg |
Vláknina | 386,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak T-bone postup přípravy receptu:
1 | Steaky před kuchyňskou úpravou mají mít pokojovou teplotu. Sůl, prolisovaný česnek, pepř a olej smícháme dohromady a potřeme steaky z obou stran a necháme asi 10 minut odležet při pokojové teplotě. Smícháme všechny suroviny pro česnekové máslo. |
2 | Zapneme si gril a steaky grilujeme tak dlouho jak kdo si přeje. |
3 | Doba grilování nepropečený 5 - 6 minut, středně propečený 7 - 10 minut, propečený 10 - 14 minut. Při grilování obracíme steaky. |
4 | Steaky ozdobíme kopečkem česnekového másla a na předehřátém talíři podáváme. |