Těstoviny s houbami a klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s houbami a klobásou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 41194 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 ks | Ančovička - filety |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
225 g | Houby čerstvé |
125 g | Klobása Chorizo |
1,3 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
680 g | Těstoviny Vermicelli |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 134g |
---|---|
Cholesterol | 66,1mg |
Draslík | 496,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Chilli paprička, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Vermicelli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s houbami a klobásou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme vermicelli a lžíci oleje a 10 minut vaříme. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a vyklopíme do servírovacího talíře a udržujeme v teple. |
2 | V pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme, přidáme nakrájenou česnekovou klobásu na plátky a pokrájené houby a 4 minuty smažíme. Přidáme nasekanou chilli papričku a minutu osmahneme. |
3 | Směs s houbami přelijeme přes těstoviny, osolíme, opepříme, posypeme strouhaným parmezánem, ozdobíme ančovičkami a ihned podáváme. |