Jednoduchý recept

Rybí předkrm ceviche

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 41197

Ingredience

1 ks Avokádo
3 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
500 g Kambala
6 polévková lžíce Kokosový krém
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
6 ks Limetka
6 ks Rajčata soudková
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
9% Sacharidy 32 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 210 mg
32% Bílkoviny 18 g

Rybí předkrm ceviche postup přípravy receptu:

1

Bělomasou mořskou rybu (například tresku, chňapala, mořčáka nebo platýse) zbavíme kůže, maso nakrájíme na kousky velikosti 1 cm. Dílky ryby vložíme do skleněné mísy a zalijeme šťávou ze čtyř limetek, přiklopíme, necháme hodinu v chladničce odležet.

2

Po této době rybu smícháme s rozmělněnou chilli papričkou, cibulí, rozkrájenými rajčaty, avokádem, koriandrem a nakonec lehce osolíme.

3

Aranžovací kroužek umístíme doprostřed talíře, naplníme ho ceviche a upěchujeme, kroužek opatrně sejmeme. Talíř ozdobíme sladkou chilli omáčkou, kokosovým krémem a koriandrem. Takto připravíme všechny porce, přidáme k nim dílky limetky a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené. Pokud chceme ceviche podávat ve sklenkách, doplníme směs 100 ml rajčatové šťávy. K základnímu receptu můžeme přidat také 2 lžíce extra panenského olivového oleje. Avokádo lze zaměnit za žlutou a červenou papriku, nakrájenou na kostičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept