Rybí předkrm ceviche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí předkrm ceviche
Rybí předkrm ceviche
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 41197 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
500 g | Kambala |
6 polévková lžíce | Kokosový krém |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
6 ks | Limetka |
6 ks | Rajčata soudková |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 40,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 98,3mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chilli omáčka, Chilli paprička, Kambala, Kokosový krém, Koriandr čerstvý, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Rajčata soudková, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí předkrm ceviche postup přípravy receptu:
1 | Bělomasou mořskou rybu (například tresku, chňapala, mořčáka nebo platýse) zbavíme kůže, maso nakrájíme na kousky velikosti 1 cm. Dílky ryby vložíme do skleněné mísy a zalijeme šťávou ze čtyř limetek, přiklopíme, necháme hodinu v chladničce odležet. |
2 | Po této době rybu smícháme s rozmělněnou chilli papričkou, cibulí, rozkrájenými rajčaty, avokádem, koriandrem a nakonec lehce osolíme. |
3 | Aranžovací kroužek umístíme doprostřed talíře, naplníme ho ceviche a upěchujeme, kroužek opatrně sejmeme. Talíř ozdobíme sladkou chilli omáčkou, kokosovým krémem a koriandrem. Takto připravíme všechny porce, přidáme k nim dílky limetky a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Pokud chceme ceviche podávat ve sklenkách, doplníme směs 100 ml rajčatové šťávy. K základnímu receptu můžeme přidat také 2 lžíce extra panenského olivového oleje. Avokádo lze zaměnit za žlutou a červenou papriku, nakrájenou na kostičky.