Jednoduchý recept

Pomeranč v karamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41198

Ingredience

250 g Cukr krystal
3 polévková lžíce Likér pomerančový
8 ks Pomeranče
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 866kJ
31% Sacharidy 111 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pomeranč v karamelu postup přípravy receptu:

1

Cukr a 150ml studené vody dáme do litinové pánve a mírně zahříváme, až se cukr rozpustí.

2

Uvedeme jej k varu a vaříme, až zhnědne. Sejmeme pánev ze sporáku.

3

Do karamelu nalijeme 150ml vlažné vody.

4

Vrátíme pánev opět na teplo a rozvaříme karamel. Nalijeme jej do žáruvzdorné mísy.

5

Necháme 30 minut chladnout a pak přilijeme pomerančový likér.

6

Oloupeme kůru z 1 pomeranče. Kůru nakrájíme na nudličky. Na minutu

7

je dáme do vroucí vody, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou.

8

Ostrým nožem odstraníme kůru a dužinu z pomerančů, přitom zachytíme šťávu, kterou přidáme ke karamelu. Rozkrájíme pomeranče napříč,

9

opět je složíme dohromady a sepneme párátky.

10

Pomeranče dáme do mísy s karamelem a přelijeme přes ně karamel lžící. Povrch posypeme kůrou. Chladíme asi 30 minut. Vyjmeme párátka, přeneseme pomeranče na mističky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept