Krém žloutkový k plnění - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém žloutkový k plnění
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4120 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
20 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 142g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 134,2mg |
Vláknina | 96,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém žloutkový k plnění postup přípravy receptu:
1 | Mléko s moukou za stálého kvedlání povaříme a necháme částečně vychladnout. Přimícháme 4 žloutky, cukr a znovu zahříváme do zhoustnutí. |
2 | Želatinu zalijeme 4 lžícemi studené vody a po nabobtnání ji přimícháme do krému. Mícháme mimo plotnu, až se želatina rozpustí. |
3 | Hotový krém můžeme smíchat s trochou šlehačky nebo sněhu z bílků, aby byl lehčí. |