Pusinkový dort s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pusinkový dort s ananasem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41203 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
10 g | Maizena - kukuřičný škrob |
10 ml | Ocet vinný |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Ozdoba | |
---|---|
400 g | Ananas |
375 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Zázvor nakládaný |
Pusinkový dort s ananasem | |
1 kávová lžička | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 60,4mg |
Draslík | 109,4mg |
Vláknina | 1,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Vaječný bílek slepičí, Ananas, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Smetana 33% (šlehačka), Zázvor nakládaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pusinkový dort s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Troubu nastavíme na 160 °C. Na papíru na pečení si vyznačíme kruh o průměru 23 cm, papír otočíme a dáme na plech. Pečeme na pomaštěném papíru nebo na vymazaném plechu. Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, pak smícháme kukuřičnou moučku a ocet a zašleháme ji do sněhu z bílků. |
2 | Směs rozetřeme na papír s vyznačeným kruhem tak, aby byly okraje vyšší než střed. Dáme do trouby a ihned zmírníme teplotu na 150 °C. |
3 | Pečeme 1 hodinu, až je pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme plát ještě hodinu uvnitř dosušit. |
4 | Sloupneme papír a plát přeneseme na tác. Necháme vychladnout. |
5 | Před podáváním ušleháme i šlehačku dohusta a zašleháme do ní polovinu zázvorových nudliček. Směsí pokryjeme střed plátu. Ozdobíme kroužky ananasu a druhou polovinou zázvorových nudliček. |