Tagliarini s gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliarini s gorgonzolou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41206 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 špetka | Šalvěj čerstvá |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
225 g | Sýr Gorgonzola |
400 g | Těstoviny tagliarini |
0,3 dl | Víno bílé |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 10,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob, Sýr Gorgonzola, Těstoviny tagliarini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliarini s gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Máslo necháme rozpustit ve woku, přidáme 175g rozdrobeného sýra a rozpustíme. Přidáme víno, smetanu a solamyl a šleháme, až se vše spojí. Vmícháme nasekanou šalvěj, sůl, pepř. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme ze sporáku. |
2 | Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme tagliarini a lžíci oleje, vaříme 10 minut, poté těstoviny necháme okapat a promícháme se zbylým olivovým olejem. Dáme do servírovací mísy a udržujeme teplé. |
3 | Ohřejeme omáčku, přelijeme jí těstoviny, zasypeme zbývajícím sýrem a podáváme. |