Jednoduchý recept

Tagliarini s gorgonzolou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 41206
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 špetka Šalvěj čerstvá
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 kávová lžička Sůl
225 g Sýr Gorgonzola
400 g Těstoviny tagliarini
0,3 dl Víno bílé
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 560kJ
13% Sacharidy 45 g
36% Tuky 27 g
54% Sodík 1 g
36% Bílkoviny 20 g

Tagliarini s gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Máslo necháme rozpustit ve woku, přidáme 175g rozdrobeného sýra a rozpustíme. Přidáme víno, smetanu a solamyl a šleháme, až se vše spojí. Vmícháme nasekanou šalvěj, sůl, pepř. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme ze sporáku.

2

Lehce osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme tagliarini a lžíci oleje, vaříme 10 minut, poté těstoviny necháme okapat a promícháme se zbylým olivovým olejem. Dáme do servírovací mísy a udržujeme teplé.

3

Ohřejeme omáčku, přelijeme jí těstoviny, zasypeme zbývajícím sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept