Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41207

Ingredience

250 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
50 g Mandle
20 ml Olej slunečnicový
4 ks Vaječný bílek slepičí
Náplň
250 g Jahody zahradní
300 ml Smetana 12% (konzumní)

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
11% Sacharidy 39 g
14% Tuky 10 g
2% Sodík 34 mg
9% Bílkoviny 5 g

Roláda s jahodami postup přípravy receptu:

1

Vymažeme plech a vyložíme ho papírem na pečení.

2

Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý a lesklý.

3

Sníh rozetřeme na papír na pečení. Posypeme nakrájenými mandlemi.

4

Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova, asi 10 minut. Stáhneme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek.

5

Odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout.

6

Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ho ušlehanou šlehačkou

7

a nakrájenými jahodami.

8

Opět srolujeme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním roládu lehce pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept