Roláda s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda s jahodami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41207 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
50 g | Mandle |
20 ml | Olej slunečnicový |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Náplň | |
---|---|
250 g | Jahody zahradní |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 125,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Mandle, Olej slunečnicový, Vaječný bílek slepičí, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme plech a vyložíme ho papírem na pečení. |
2 | Vyšleháme tuhý sníh z bílků. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý a lesklý. |
3 | Sníh rozetřeme na papír na pečení. Posypeme nakrájenými mandlemi. |
4 | Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C dozlatova, asi 10 minut. Stáhneme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek. |
5 | Odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout. |
6 | Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ho ušlehanou šlehačkou |
7 | a nakrájenými jahodami. |
8 | Opět srolujeme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním roládu lehce pocukrujeme. |