Ze tří druhů sýrů fondue - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ze tří druhů sýrů fondue
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41209 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chléb Pita |
125 g | Mozzarella |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Čedar |
125 g | Sýr Gruyére |
3 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 298,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb Pita, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Gruyére, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ze tří druhů sýrů fondue postup přípravy receptu:
1 | Větší nádobu vymažeme rozetřeným česnekem. Do misky nalijeme víno, přikryjeme a v mikrovlnné troubě hřejeme na nejvyšší výkon 4 minuty, aby bylo víno horké. Přidáváme postupně nastrouhaný čedar a gruyére, zamícháme a přidáme nastrouhanou mozzarellu a mícháme, dokud se všechny sýry nerozpustí. |
2 | Solamyl smícháme s trochou vody na pastu a vmícháme do sýrového krému. Osolíme, opepříme. Přikryjeme a v mikrovlnné troubě ohříváme 6 minut. Občas zamícháme, aby byla omáčka hladká. |
3 | Chléb nakrájíme na kostky a při podávání udržujeme fondue teplé. Namáčíme v sýrové omáčce. |