Recept

Vejce se šunkou a křenovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41213
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Salát hlávkový
120 g Šunka dušená
100 g Sýr Eidam cihla 30%
4 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
Na krém
1 polévková lžíce Křen
3 polévková lžíce Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 983kJ
1% Sacharidy 4 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 200 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vejce se šunkou a křenovým krémem postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, hlávkový salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, křen jemně nastrouháme, šunku a sýr nakrájíme na tenké nudličky.

2

Na talíře položíme listy salátu, na ně navrstvíme bramborový salát a do něj vtiskneme 2 podélně rozkrojené půlky vejce na 1 talíř. Na vejce navrstvíme křenový krém, posypeme šunkou a sýrem.

3

Krém připravíme ušleháním smetany s majonézou, přimícháme strouhaný křen, pepř a sůl.

Poznámka

Bramborový salát použijeme kupovaný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept