Jednoduchý recept

Brambory lyonské

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41215

Ingredience

1,3 kg Brambory
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 944kJ
8% Sacharidy 30 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 159 mg
11% Bílkoviny 6 g

Brambory lyonské postup přípravy receptu:

1

Na plátky nakrájíme brambory, dáme je do lehce osolené vody v hrnci a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme nakrájenou cibuli na plátky s prolisovaným česnekem a smažíme. Do pánve přidáme uvařené brambory a smažíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozdrobíme navrch nasekanou petrželku.

3

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept