Recept

Listové šátečky s bramborovou kaší a brynzou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41217

Ingredience

Náplň
350 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 dl Mléko plnotučné
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Sýr Brynza
0,5 kávová lžička Sůl
6 dl Voda pitná
Těsto
500 g Listové těsto
1,5 kávová lžička Sezam - semena
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 507 kcal
Kilojoule 2 120kJ
11% Sacharidy 39 g
45% Tuky 34 g
4% Sodík 89 mg
23% Bílkoviny 13 g

Listové šátečky s bramborovou kaší a brynzou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostičky, dáme do hrnce zalijeme 6 dl vody, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu a vaříme je 20-25 minut doměkka. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr.

2

Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim 0.5 lžíce másla, teplé mléko 1 dl a vyšleháme kaši, ke konci šlehání přidáme Brynzu a kaši došleháme. Pak přimícháme kopr. Kaše by neměla být řídká.

3

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný 0.5 cm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 13 x 13 cm. Do středu čtverců naneseme 2 lžíce sýrové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jeden roh čtverce přeložíme k protilehlému rohu, okraje k sobě dobře přitiskneme a dozdobíme přitisknutím vidličky. Takto připravíme všechny taštičky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova.

4

Podáváme je teplé i vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept