Recept

Rohlíčky z listového těsta s masovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 41221
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
Na nádivku
1 stroužek Česnek
300 g Maso mleté - mix
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Voda pitná
Na potření a posypání
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 312kJ
14% Sacharidy 51 g
76% Tuky 57 g
7% Sodík 138 mg
34% Bílkoviny 19 g

Rohlíčky z listového těsta s masovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Česnek prolisujeme a vejce rozšleháme.

2

V míse rozmícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vodou, Solamylem, solí a pepřem. Směs dobře propracujeme a rozdělíme na 12 dílů.

3

Na vále podsypaném moukou vyválíme listové těsto na obdélník zhruba 25x35 cm, rozkrájíme na 6 čtverců, každý překrojíme na dva trojúhelníky.

4

Z masové směsi vytvarujeme válečky o něco kratší než přepona trojúhelníku. Tam váleček na těsto položíme a dobře zavineme. Klademe cípem dospod na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, jemně posypeme paprikou a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba čtvrt hodiny, až jsou rohlíčky zlaté.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept