Recept

Scampi s rýží a sambalovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41222

Ingredience

1 polévková lžíce Gari
2 polévková lžíce Olej sezamový
250 ml Pasta Sambal Oelek
1 ks Pórek
400 g Rýže Basmati
16 ks Scampi
100 ml Vývar drůbeží
1 kávová lžička Čínské koření

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 008kJ
12% Sacharidy 43 g
4% Tuky 3 g
6% Sodík 126 mg
12% Bílkoviny 7 g

Scampi s rýží a sambalovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci s osolenou vodou si uvaříme rýži basmati. Scedíme z ní vodu a ponecháme ji v teple.

2

Omytý pórek podélně 2x rozkrojíme a ještě jednou opláchneme. Odložíme, aby okapal a nakrájíme na kosočtverce o hraně asi 3 cm.

3

Připravené scampi posypeme směsí čínského koření. Gari opláchneme a odložíme k okapání. Nachystáme si wok a vlijeme olej. Vhodíme na něj scampi a gari a zprudka rychle opečeme. Vsypeme ještě pokrájený pórek a orestujeme.

4

Do woku vlijeme drůběží vývar a sambalovou omáčku. Necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Servírujeme s vařenou rýží basmati.

Poznámka

Gari, tedy zázvor nakládaný do sladkokyselého nálevu, se v asijské kuchyni používá jako neutralizátor chuti ryb a darů moře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept